Suomeksi

(News in Finnish)

Tutkin ihmisen ja ympäristön monimutkaista vuorovaikutusta, jotta ymmärtäisimme paremmin ihmisen toiminnan vaikutuksia ympäristöön ja kykyämme sopeutua ympäristön muutosten tuomiin haasteisiin. Poikkitieteinen tutkimukseni pyrkii löytämään ratkaisuja, jotka parantavat sekä ympäristön tilaa että ihmisen hyvinvointia; tutkimuksessani ihminen nähdään osana luontoa. Erityisosaamiseeni kuuluu kestävä luonnonvarojen hoito, resilienssi (kyky mukautua ja sopeutua muutokseen ilman, että muuttuu luonteeltaan ja rakenteeltaan toisenlaiseksi) ja ihmis-ympäristöjärjestelmien mallintaminen, etenkin verkostoanalyysi.

Minulla on tohtorintutkinto luonnonvarojenhallinnasta ja olen luonnonmaantieteen maisteri. Työskentelen tutkijana Jyväskylän Yliopistossa.

Tältä sivulta löydät tutkimustyöhöni liittyviä uutisia lyhyesti syyskuusta 2021 alkaen.

Syyskuu 2021: Saimme Uuden-Seelannin hallituksen Endeavour-rahoituksen “Te Weu o te Kaitiaki – Indigenous Regeneration Pathways” viisivuotiselle tutkimusohjelmalle (lue uutinen). Rahoitushakemusta johti kollegani Phil Lyver ja minä. Tutkimusohjelmassa sovelletaan verkostoanalyysia uusilla tavoilla ja siten tuotetaan uutta tietoa ja uusia ratkaisuja alkuperäkansojen kestävään luonnonvarojen- ja ympäristönhoitoon, edistäen kulttuurien ja perinteisten luontotaitojen säilymistä. Englanniksi täällä.